Yeni Smok NORD 5 kiti ile SMOK NORD pod serisindeki en son girişi gönderme nezaketini gösterdi. Bu, oldukça hoş görünümlü üç “deri baskı” varyantı da dahil olmak üzere on iki renkte mevcuttur.

NORD serisi, kullanım ömrü boyunca aynı temel stili korurken, her ardışık sürümde daha da büyüdü ve ağırlık kazandı ve NORD 5 aslında 105 x 32,5 x 22,5 mm ölçülerinde ve 110 gram ağırlığında oldukça tıknaz. Kesinlikle ince değil ama yine de nispeten cepte kalıyor.

Form faktörü, bir yüzdeki güç düğmesi, her iki taraftaki hava girişleri ve arkada ayarlanabilir bir hava akışı denetleyicisi ile anında tanıdık gelir. Orijinal NORD'un aksine, burada sunulan 80 watt gücün tam kontrolünü sağlayan yukarı ve aşağı düğmeleriyle birlikte bir tarafta küçük bir ekran bile var. Güç düğmesiyle ilgili bir uyarı olsa da, saç tetikleme yanıtı var ve ceplerimde birden fazla kez etkinleştirildiğini gördüm! Normal beş tıklama ile kapatabilir, hatta üç tıklama ile kilitleyebilirsiniz, ancak bu o kadar hassas ki, birkaç kez kendi kilidini açmasını bile sağladım, bu yüzden cebe koyarken kesinlikle kapatmanızı tavsiye ederim. veya çantalar.

NORD 5, tabandaki USB-C bağlantı noktası üzerinden şarj edilen boyutu göz önüne alındığında oldukça etkileyici 2000 mAh dahili pile sahiptir. Testimde bu, yaklaşık 1,15 amperde şarj oldu ve son kaydedilen 1880 mAh kapasiteyle düz bir şekilde şarj edilmesi iki saat sürdü, bu yüzden en hızlı değil ama en azından bunu dengelemek için şarj desteklenirken en azından vape.

5 ml'lik bölme, NORD 5'in üst kısmında güvenli bir şekilde yerine oturur ve baskıya uygun bobinleri güvenli bir şekilde yerinde tutan "çocuk korumalı" kilit çubuğuna sahiptir. Bir tarafta yeterli büyüklükte bir doldurma ağzı var ve daha önceki kitlerde bulunan normal ördek gagası ağızlığına sahip. Bu kullanımı rahat, ancak kullanım sırasında bölmenin altında bir miktar yoğuşma biriktiğine şahit oldum, bu yüzden elinizin altında bir mendil bulundurmanızı ve doldurduğunuzda kontakları vs. iyi bir şekilde silmenizi tavsiye ederim.

NORD 5, yepyeni Smok RPM 3 Coil kullanır, bunlar da NORD serisinin art arda piyasaya sürülmesiyle daha da büyümüştür ve şimdi bazı subohm tanklarında bulunan boyutlara yaklaşmaktadır! Her iki bobin de, özellikle düşük güçlü 0.23ohm bobin olmak üzere, biraz kısıtlı olmalarına ve modern bir örgü bobine sahip olmalarına rağmen, kesinlikle doğrudan akciğer buharına yöneliktir. SMOK'ta olduğu gibi, kullanılan bobin malzemesinden söz edemiyorum ama bobinleri kullandıktan sonra onları söktüm ve ikisinin de manyetik olduğunu, yani kanthal olduklarını gördüm.

Her iki coil de belirtilen watt aralığının alt ucunda en iyi performansı gösterdi ve iyi bir lezzet verdi. Benim için 0.15ohm bobin en iyi tadı verdi ve en uzun süre dayandı (0.23ohm bobin sadece birkaç gün kullandıktan sonra söktüğümde kesin pamuk yanması belirtileri gösterdi) ancak bunu azaltılmış çalışma süresine karşı dengelemeniz gerekecek bu, daha yüksek watt gereksinimleriyle birlikte gelir ve bu bobinle tam bir gün çalışmak için mücadele ediyordum.

SMOK NORD serisinin bir evrimi olan NORD 5 kiti, mirasına kadar yaşıyor. Bu son baskı ile bir başka yeni bobin serisinin tanıtıldığını görmek biraz sinir bozucu ve özellikle 0.23ohm bobinin performansı ve uzun ömürlülüğü beni hayal kırıklığına uğrattı, 0.15ohm bobin çok daha iyi ve daha uzun ömürlüydü, bu yüzden kesinlikle burada benim seçimim olurdu. .